{{Message}}
 • Continentiezorg

  betrouwbare continentiezorg

  Er zijn verschillende vormen en oorzaken voor urine- en ontlastingsincontinentie. Gelukkig zijn er ook vele oplossingen die u kunnen helpen.  

  Bel 0800 - 2004
 • smelt

  iK HOU VAN HET LEVEN!

  10 jaar geleden kreeg ze naast urine-incontinentie ook last van incontinentie van ontlasting. Toch houdt ze van het leven.

  Lees haar verhaal
 • Denise met zoontje slider

  De muren kwamen op me af

  De blaas van Denise was onherstelbaar beschadigd na de geboorte van haar zoontje Jack. Een neuromodulator zorgde ervoor dat zij toch weer kon plassen.

  Lees haar verhaal

Wat is incontinentie?

Continentie is het kunnen ophouden van urine en/of ontlasting. Op het moment dat u uw urine of ontlasting niet kunt ophouden, bent u incontinent. Incontinentie is meestal het gevolg van een lichamelijke aandoening, bijvoorbeeld een neurologische aandoening, of bijvoorbeeld een operatieve ingreep. Wanneer u uw urine juist vasthoudt, heet dit retentie en wanneer u ontlasting vasthoudt heet dit obstipatie. In dat geval heeft u hulpmiddelen nodig om de urine of ontlasting af te kunnen voeren. U vindt meer hierover bij het onderdeel Katheterzorg.

In Nederland hebben ongeveer een miljoen mensen last van urine-incontinentie; dat is ongeveer een op de twintig mensen. Daarvan is 75% vrouw en 25% man. Minder vaak gaat het om ontlastingsincontinentie. Met de juiste hulp of ingreep kan incontinentie in sterke mate afnemen en soms helemaal verdwijnen. Bovendien zijn er veel hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u een zo normaal mogelijk leven kunt leiden.