{{Message}}

Overige hulpmiddelen

Voor het gebruik van een katheter levert Mediq CombiCare diverse extra hulpmiddelen. Mediq CombiCare houdt het grootste deel van dit uitgebreide assortiment voor u op voorraad. Hierdoor kunnen wij altijd snel aan uw vraag voldoen. Het assortiment bestaat uit:

katheterventiel

Een katheterventiel is een afsluitkraantje, dat aan de katheter gemaakt kan worden om hem af te sluiten en makkelijk op het toilet te kunnen legen. De nachtzak kan hier aan vastgekoppeld worden. Een katheterstopje is een spits toelopende stop, die gebruikt wordt om de verblijfskatheter tijdelijk af te sluiten. Een katheterstopje wordt onder andere gebruikt voor blaastraining, en mag uitsluitend op advies van de arts of continentieverpleegkundige gebruikt worden.

katheterfixatieband

Een katheterfixatieband is bedoeld om de verblijfskatheter te fixeren op het bovenbeen.
Een nachtzak kan worden opgehangen aan een daarvoor bestemde beugel aan de rand van het bed. Of er wordt gebruik gemaakt van een staand rekje naast het bed.

Er zijn twee manieren om de beenzak te bevestigen aan het boven- of onderbeen. Beenbandjes zijn bandjes die om het boven- of onderbeen bevestigd worden om de beenzak op zijn plaats te houden. Beenzakhouders zijn netvormige hoezen of katoenen tricot hoezen die u om het been heen doet om de katheterzak in te doen.

glijmiddel

Een glijmiddel is een zachte dik vloeibare stof, bedoeld om een katheter makkelijk in te brengen.

spiegeltjes

Er bestaan spiegeltjes om het zelf katheteriseren door vrouwen te vergemakkelijken. Voor mensen met een slechte handfunctie zijn er hulpmiddelen om de katheter beter vast te kunnen houden, zodat zij toch zelf kunnen katheteriseren.

anale spoelset

Een anale spoelset wordt gebruikt om de hele dikke darm te legen, zodat u 24 tot 48 uur geen ontlasting verliest. Deze set bestaat uit drie onderdelen: een waterzak die gevuld wordt met lauwwarm water en een slang die uitkomt bij een conus. Een conus is een soort trechter die een stukje in de anus wordt gebracht. Door een- of tweemaal daags of soms om de dag het rectum te spoelen