{{Message}}

Verzorgingsmaterialen

Verzorgingsmaterialen zijn hulpmiddelen die huid- en/of stomaproblemen kunnen voorkomen. Huidproblemen kunnen ontstaan doordat de huid reageert op een product of door huidplooien die zorgen dat de huidplaat niet goed aansluit. Zo kunnen huidirritaties ontstaan waardoor de stoma en de huid rondom extra zorg nodig hebben. Het assortiment van Mediq CombiCare bestaat uit producten die een oplossing bieden voor uw specifieke probleem:

 • Huidverzorgingsproducten
 • Wondmaterialen
 • Accessoires

 • Huidverzorgingsproducten

  Huidbeschermende crèmes worden ook wel barrièrecrèmes genoemd. Deze niet-vette beschermende crèmes houden de huid soepel en waterafstotend en het pH-niveau van de huid blijft op peil. Een huidbeschermende crème wordt aangebracht op een intacte huid of een huid die rood en droog is. Beschermfilmlaagjes vormen een extra laag over de huid. Zij beschermen de huid tegen de invloeden van ontlasting en urine en zorgen voor een betere hechting van het opvangmateriaal. Huidbeschermende poeders gebruikt men bij een vochtige huid, bijvoorbeeld als de huid zo geïrriteerd is, dat de wondjes die zijn ontstaan vocht afgeven. Het beschermt de huid tussen stoma en opvangmateriaal. Het wordt ook na de operatie gebruikt, als de hechtingen rond de stoma irritatie geven. Removers worden gebruikt om pleisterresten te verwijderen, maar ook als een vette huid  het plaatsen van het opvangmateriaal onmogelijk maakt.

  Wondmaterialen

  Door het gebruik van een stoma kunnen huiddefecten ontstaan. Mediq CombiCare heeft een ruim assortiment wondmaterialen om deze te behandelen.

  Accessoires

  Mediq CombiCare biedt accessoires voor stoma’s, zoals aandrukringen, sluitclips, ventielen en indikkers. Aandrukringen worden gebruikt bij diepliggende of verzonken stoma’s. Ze worden toegepast met tweedelige opvangsystemen. Door de aandrukring ontstaat er convexiteit en hierdoor een betere aansluiting tussen de plaat en de huid. Pasta’s zijn er om de huid te egaliseren en een afdichting te bewerkstelligen tussen de huidplaat en stoma en huid.