{{Message}}

Welkom bij StomaLife

StomaLife is een innovatief zorgprogramma waarin ziekenhuizen, stomadragers en Mediq CombiCare samenwerken om de ziekenhuiszorg en de zorg thuis met elkaar te verbinden. StomaLife borgt goede zorg voor de stomadrager vanaf de eerste afspraak in het ziekenhuis tot en met het dagelijks leven met een stoma in de thuissituatie.

StomaLife draait om zelfredzaamheid! 
StomaLife ondersteunt zowel de stomaverpleegkundige als de stomadrager met praktische middelen en kennis die bijdragen aan versnelde zelfredzaamheid. Zo kan een stomadrager eenmaal thuis snel weer zijn eigen leven oppakken. Dat is wel zo prettig. 
Daarnaast draagt het programma ook bij aan het voorkomen van complicaties. Zo zal er bijvoorbeeld contact met u worden opgenomen in het geval van afwijkend materiaalgebruik dat kan wijzen op een mogelijke complicatie. De stomadrager die deelneemt aan StomaLife wordt hierdoor actief geattendeerd op situaties waarbij hij aan de bel moet trekken.
De stomaverpleegkundige in het ziekenhuis is in alle gevallen uw vaste aanspreekpunt. Zowel in de periode in het ziekenhuis als in de thuissituatie. Een vertrouwd gezicht dat met je meedenkt. Binnen StomaLife kan de stomaverpleegkundige uit het ziekenhuis een huisbezoek doen mocht dat nodig en wenselijk zijn. 


Op huisbezoek met StomaLife filmpje (kort: <2,5 min.)
Stomaverpleegkundige Annette Gardien van het Haga ziekenhuis gaat op huisbezoek bij mevrouw Klijn om te kijken hoe het 3 weken na de operatie met de stoma gaat. Het huisbezoek is onderdeel van StomaLife, een andere manier van werken in stomazorg. 

Bekijk hier het filmpje

Meedoen aan StomaLife? 

Mensen met een stoma kunnen door hun stomaverpleegkundige uit het ziekenhuis worden gevraagd om deel te nemen aan StomaLife. Dit kan gebeuren als u net een stoma heeft gekregen, maar kan ook als u al enige tijd met een stoma leeft. 
Inmiddels werken meerdere ziekenhuizen naar volle tevredenheid met StomaLife en beoordelen de meer dan 1.000 deelnemende stomadragers het zorgprogramma met een 8,5 gemiddeld. 

Wilt u meer weten over StomaLife of wil u weten of uw ziekenhuis ook deelneemt? 
Mail dan naar stomalife@mediq.com

Bent u een zorgprofessional? Klik dan hier