{{Message}}

Absorberende producten

Verbandmaterialen die absorberen gebruikt men bij wonden met matig tot veel wondvocht.

Absorberende verbanden

Absorberende verbanden zijn opgebouwd uit meerdere lagen met verschillende eigenschappen: een wondcontactlaag, een absorberende kernlaag en een toplaag van vochtafstotend materiaal. De wondcontactlaag verkleeft bij vochtige wonden niet met het wondbed. Het laat wondvocht onbeperkt door, waardoor vochtophoping in de wond wordt voorkomen. De toplaag van vochtafstotend materiaal voorkomt het lekken van wondvocht waardoor kleding en beddengoed wordt beschermd.

Hydro-actieve verbanden


Hydro-actieve verbanden kunnen grote hoeveelheden vloeistof absorberen, waardoor de concentratie van eiwitten en groeifactoren in de wond wordt verhoogd. Ook vreemd materiaal en debris (restanten) worden aan hun oppervlak gebonden of in de gel opgenomen. Ze hebben eigenschappen die vergelijkbaar zijn met hydrocolloïden: ze creëren een vochtig milieu wat de wondgenezing bevordert, ze reinigen de wond en ze zwellen op door de opname van wondvocht en debris, waardoor een volledig en elastisch contact met de wondbodem ontstaat. Hydro-actieve verbanden kunnen worden gebruikt voor vochtige tot zeer natte wonden en zijn geschikt voor de reiniging van gele en zwarte wonden.

Schuimverbanden


Schuimverbanden hebben een goede absorptiecapaciteit die berust op de capillaire werking van de ruimtes tussen het polyurethaan, waaruit ze gemaakt zijn. De ruimtes vullen zich met wondvocht waarbij het schuim niet verandert van volume of vorm.