{{Message}}

Hydraterende producten

Hydraterende producten worden ingezet bij droge wonden en voorkomen uitdroging van het wondbed. Ze zorgen voor een vochtig wondmilieu dat nodig is voor een goede genezingstendens. 

Hydrocolloïden


Hydrocolloïd verbanden hebben veel voordelen. Ze bevorderen het genezingsproces, laten geen zuurstof door naar de wond en verminderen bacteriële besmetting door opname van bacteriën in de gel en houden zo de natuurlijke afweer in stand. Ze ondergaan geleidelijk een verandering wanneer ze in contact komen met wondvocht. Hierdoor ontstaat een zachte gel in het wondbed. Ze zijn zelfklevend aan de wondzijde, zijn soepel en passen zich door de lichaamstemperatuur aan de lichaamsvorm aan. Ze zijn bovendien waterafstotend, zodat de patiënt zich kan wassen of kortdurend douchen en verminderen de pijn na het opbrengen.

Hydrogels


Hydrogels zijn complexe netwerken van polymeren, waarin het uitzettende medium (water) vastgehouden wordt. Hydrogels bevatten meestal een grote hoeveelheid (80 tot 99%) water. Hydrogels creëren een vochtig milieu door, afhankelijk van de vochtigheid van de wond, vocht af te staan of op te nemen. Hydrogels stimuleren debridement, het verwijderen van dood weefsel. Hydrogels plakken niet agressief aan de wond, reduceren pijn, omdat het water in de gel een verkoelende werking heeft, zijn goed toepasbaar bij de gevoelige en behaarde huid, geven zelden overgevoeligheidsreacties en voorkomen verweking van gezonde wondranden door hun vochtabsorberende capaciteit.

Transparante wondfolies


Transparante wondfolies zijn dunne, maar toch zeer sterke folies die direct kunnen worden toegepast op wonden die weinig wondvocht produceren. Ze zijn gemaakt van polyurethaan en zijn aan een kant voorzien van een hypoallergene, huidvriendelijke kleeflaag. De folies zijn semipermeabel.