{{Message}}

Regulerende producten

Regulerende producten zorgen ervoor dat het genezingsproces optimaal verloopt en voorkomen problemen ten aanzien van de genezing. Deze producten verminderen of voorkomen ontstekingsreacties, bestrijden of voorkomen infectie, verwijderen dood, beschadigd of geïnfecteerd weefsel, stabiliseren groeifactoren, MMP’s, cytokines, proteasen, eiwitten en andere cellen die nodig zijn voor de wondgenezing.

Alginaten


Alginaat is afkomstig uit bepaalde soorten zeewier. Er worden vezels van gemaakt die uiteindelijk een verbandvlies vormen. Alginaten bevorderen de bloedstolling, kunnen tot twintig keer hun eigen gewicht aan vocht absorberen, passen zich aan het reliëf van de wond aan, scheppen een zuurstofdoorlatend milieu en reinigen de wond van bacteriën en debris. Alginaten zijn geschikt voor wonden met veel wondvocht.

Antibacteriële producten


Antibacteriële producten voorkomen en bestrijden wondinfecties. Ze worden alleen op indicatie en kortdurend toegepast bij wondinfecties met meer dan 100.000 bacteriën per cm2, met bijbehorende ontstekingsverschijnselen, gecombineerd met een verminderde algehele afweer of verminderde lokale afweer. Antibacteriële producten zijn verwerkt in crèmes, verbandmaterialen, dressings, sprays of gels.
 

Geurneutraliserende verbanden


Geurneutraliserende verbanden neutraliseren de organische geuren van bacterieel geïnfecteerde vochtige wonden.

Huidvervangende wondbedekkers (tijdelijk)


Tijdelijk huidvervangende wondbedekkers zijn biologische verbanden die veelal de functie van de normale gezonde huid benaderen.